Bogø Kostskole

Bogø Hovedgade 57
4793 Bogø By
+45 5586 7400
+45 5586 7401
Beliggenhed
Region Sjælland
Nærmeste by
Vordingborg
Grundlagt
1887
Ledelse
Jimmy V. Albrechtsen
Antal elever
30 kostelever og 260 dagelever
Personale
54
Klassetrin
Bh.kl. - 9. kl.
Antal væresler
30
Kontakt
Birgitte DamkjærKostinspektør
Birgitte Damkjær
Træffetid: 9.00 - 15.00
55 86 74 00
bd@bogoe-kostskole.dk

Profil

På Bogø Kostskole går dagelever og kostelever i skole sammen i et normalskolemiljø. Vores boafdeling ledes af et afdelingsteam, der har til opgave at sørge for elevernes personlige og sociale trivsel. I fritiden lægges der vægt på at give eleverne oplevelsesrigdomme og sunde fritidsinteresser.

Speciale

Bogø Kostskole lægger vægt på en solid boglig undervisning med udgangspunkt i den enkelte elevs niveau. I et normalskolemiljø arbejdes der frem mod Folkeskolens prøver – FP9 og FP10. På 7. til 9. klassetrin er der øgede ressourcer for de elever som har faglige udfordringer og behov.

På boafdelingerne arbejdes med en strukturpædagogisk tilgang for at skabe nærhed, tryghed, overskuelighed og rummelighed, samtidig med en relations pædagogisk praksis som skal udvikle den enkelte elevs personlige og sociale kompetencer. Der er daglig lektielæsning med lærerhjælp og mange eksterne og interne fritidstilbud. Vi har åbent 365 dage om året.

Faciliteter

Moderne byggeri med boafdelinger, undervisningslokaliteter, IT-baseret undervisningsmiljø, udendørs lokale til naturfag, værksteder til håndværk og design samt billedkunst , lydstudie, bibliotek, sportshal, multibane, kunstgræs fodboldbane, tennis og padelbaner, stald- og ridefaciliteter, sejlsport og andre vandaktiviteter.

Transportforbindelse

Busforbindelser til Vordingborg og Nykøbing F. Herfra gode togforbindelser. I forbindelse med hjemrejseweekender arrangerer skolen transport mod Rødby, Slagelse og Tåstrup med egne busser.