Kostskolen i Sønderjylland

Vestergade 8
6520 Toftlund
+45 7483 2062
+45 7483 2063
Beliggenhed
Region Syddanmark
Nærmeste by
Toftlund
Grundlagt
1976
Ledelse
Kostskoleleder: Rikke Mathiesen og afdelingsleder: Bo Hansen
Antal elever
30 kostelever og 5 dagelever
Personale
15
Klassetrin
7. - 10.
Antal væresler
34
Kontakt
Rikke MathiesenKostskoleleder
Rikke Mathiesen
Træffetid: 8.00-16.00
74 83 20 62
kostskolen@stuk.dk

Profil

På vores skole er der undervisning i alle fag og mulighed for at tage en 9/10 kl. eksamen. Ud over det er der elever som indgår i en mere praksisorienteret skoledag med henblik på et efterfølgende EGU/ STU uddannelsesforløb.

Som den eneste skole i Danmark er Kostskolen i Sønderjylland en del af en campus, der består af et privat STX-gymnasium og en privat overbygningsskole. Kostskoleeleverne indgår derfor i et normalt skolemiljø, der også åbner mulighed for, at eleverne kan skifte indenfor samme matrikel og eventuelt ende med en studentereksamen. Skolens værdier er baseret på et individualistisk menneskesyn og klassisk humanisme, hvilket præger hele det pædagogiske arbejde. Vi arbejder med at skabe et miljø baseret på værdierne respekt, ærlighed, ansvarlighed og tolerance. Vi tager afsæt i en anerkendende tilgang, kognitiv terapi og ACT. Vi lægger vægt på at være tydelige voksne, der skaber en struktureret, forudsigelig og genkendelig hverdag gennem relation og anerkendelse.

Ud over det arbejder vi også med FIT (Feedback Informed Treatment), som er et redskab til at højne den enkelte elevs indsigt/indflydelse i eget liv.
Og hjælper os via feedback at arbejde mere målrettet med elevernes individuelle problemstillinger.

Speciale

Unge mennesker med behov for et miljøskifte og skoletilbud der er kombineret med en miljøterapeutisk tilgang. Kostskolens elever er normaltbegavede og ofte omsorgssvigtede børn/unge med brug for et skoletilbud og et miljø med tydelige grænser, forudsigelighed, omsorg og socialt samvær.

Faciliteter

Eleverne bor i huse med plads til 10 elever i hvert hus. Alle elever har eget værelse – Der er 1 badeværelse pr. 2 elever. I alle huse er der fælles opholdsrum, køkken, vaskemaskine og tørretumbler. Husene indbyder til socialt samvær og hjemlig hygge.

Vores interne skole består af 3 niveaudelte stamhold. Skolen har værksted, bibliotek, køkken og 6 undervisningslokaler. Skolens aktivitetshus har bl.a.  kreative værksteder, køkken og ungdoms- klub.

Mange fritidstilbud
I fritiden tilbyder vi bl.a. skydning, golf, dykning, fodbold, musik, rideskole, bowling, boksning, kreative værksteder og ungdomsskole. Ud over det har vi Friluftsbad, biograf, bibliotek, fodboldbaner – og beachvolleybane i selve byen.

Transport

Der er busstation i byen og direkte forbindelser til både Vojens (togstation), Haderslev, Tønder, Aabenraa, Esbjerg og Ribe. På rejsedagene vil vi køre eleverne til togstationen i Vojens.