Ringe Kost- og Realskole

Vestergade 27
5750 Ringe
+45 6262 2080
+45 6262 2025
Beliggenhed
Region Syddanmark
Nærmeste by
Skolen ligger midt i Ringe by ca. 500 m fra centrum. Der er 20 km til Odense, Svendborg og Nyborg.
Ledelse
Aut. Psykolog Mariann Kordif
Antal elever
75 elever. Alle elever er kommet på skolen efter Servicelovens §52.3.7 eller §52.A.
Personale
Ca. 90 fuldtidsansatte medarbejdere. Heraf er ca. 45 pædagogiske medarbejdere på kostskolen
Klassetrin
5.- 10. klasse
Antal væresler
3 huse med 2-3 bogrupper i hver. Alle elever har mulighed for at få eget værelse/bad.
Kontakt
Mariann KordifAut. psykolog, forstander
Mariann Kordif
Træffetid: 7.00 - 15.00
62 62 20 80
mk@ringekostskole.dk

Profil

Vi tager udgangspunkt i den systemisk/ narrative forståelse af, at mennesker er sociale væsener, der altid stræber efter mening og forudsigelighed i deres relationer og i deres selvforståelse. Skolens praksis tager derfor afsæt i et omsorgsfuldt, involverende og mentaliseringsbaseret relationsarbejde. Vi ved, at problemer skal forståes i den sammenhæng, hvori de opstår og fremtræder, og at vi kan give de unge et blik for andre måder at opfatte og gøre tingene på ved at forsøge at forstå, hvad der er ‘på spil’. Vi har mange fagligheder samlet i ‘eget hus’: psykologer, sygeplejerske, børnekonsulent, specialundervisningslærere, læsevejledere mv. Skolen har samarbejdsaftale med en privatpraktiserende psykiater.

Det pædagogiske personale bliver løbende, og massivt, efteruddannet: Systemisk teori og praksis, Specialpædagogik, KRAP, Mentalisering i arbejdet med udsatte børn og unge mv.

Speciale

Vores elever har brug for nogen, der tror på dem – og det gør vi!

Skolegang er en afgørende faktor for udsatte børn og unges mulighed for at få et liv, hvori de selv er aktører, og den opgave tager vi dybt alvorligt. Vi er derfor tydelige i vores forventninger til alle elever om, at de, ved fælles hjælp, en gang kan blive klar til at tage en fuld Folkeskolens Afgangsprøve, hvilket lykkes for mere end 90% af dem. Vi har små klasser med gennemgående, tydelige og omsorgsfulde voksne. Skolen er af UVM godkendt som Profilskole.

Mulighed for efterværn på vore kollegier.

Faciliteter

Skolen har et areal på ca. 40 tønder land. Veludstyrede klasseværelser. Ridestald og ridebane, sportshal, cross- og knallertværksted, klub m. værksteder, musikstudie, it-lokaler, udendørs multibane, fitness, samarbejde med sportsklubber på Fyn, naturskole på Sydlangeland mm.

Transport

Meget fine tog- og busforbindelser til hele Danmark. Toget fra Odense tager ca. 20 minutter, og skolen ligger max. 10 minuttes gang fra stationen. Direkte busforbindelse fra Lolland-Falster.